Få matematiken på kontot att gå ihop – samla lån

Om det är någon matematik som kan vara svår att få ihop så är det den som inkluderar ens eget bankkonto. Men genom att samla lån kan man få siffrorna att gå ihop. Då sparar man nämligen en hel del pengar genom att slippa alla räntor som tillkommer med många lån.

Smart att samla lån

Att ta på sig många lån är lätt hänt och ibland kan det vara nödvändigt för att få vardagsekonomin att gå ihop. Men det kan leda till att man på sikt inte får ekonomin att gå ihop då räntorna äter upp alla pengar på kontot. I värsta fall är räntorna av den typen som drastiskt blir större ju längre tid det tar att betala tillbaka lånen. Då är det viktigt att snabbt se till att betala tillbaka lånen så fort som möjligt.

Ett fenomen som kommit att bli allt vanligare är att samla sina lån genom att ta ett enda stort lån. Med det lånet betalas alla smålån av och man betalar därmed bara en enda ränta på ett enda lån. Det är ett mycket mer ekonomiskt alternativ än att ha många smålån liggandes. Dels blir det lättare att hålla koll på sin ekonomi och på vad man ska betala och dels sparar man mycket pengar på att slippa ha många olika räntor hos många olika långivare som tickar pengar. Det är ett sätt att se till så att siffrorna och matematiken på bankkontot går ihop.

För att få mer ordning på sin ekonomi kan man även sätta sig ner och göra en budget över alla ens inkomster och utgifter. Då blir det lättare att se svart på vitt var ens ekonomi felar och det blir därmed lättare att rätta till det. Kanske lägger man alldeles för mycket pengar på kläder, hämtmat eller nöjen. En stor utgift för många är även bränslekostnaderna för diverse fordon. Att se över hur man använder sina fordon är därför ett effektivt sätt att spara pengar. Genom att planera sin körning, samåka och ta cykeln istället för bilen, kan man spara många hundralappar i månaden.

Leave a Comment