Populära yrken som kräver kunskap i matematik

Många drömmer om att bli systemutvecklare eller programmerare. Populärast är att få jobba med datorspel men en programmerare kan även arbeta med allt från ekonomisystem till webbsidor. Som programmerare kommer du att jobba med att skapa samt testa datorsystem eller datorprogram. Vanligtvis arbetar du enligt instruktioner eller önskmål från systemutvecklare. Det kan handla om vad ett program ska kunna göra eller hur det ska fungera.

Programmeringsspråk

Som programmerare kommer du att översätta erhållna instruktioner till ett så kallat programmeringsspråk samt se till att det fungerar som det ska. En programmerare är ofta specialiserad i något eller några av de olika programmeringsspråken som exempelvis C++, Javascript, C#, Java, Python och .NET. Det här är ett yrke för den som gillar data samt IT, är analytisk med känsla för detaljer. Men om du vill arbeta med programmering i områden såsom digital signalbehandling och kryptografi krävs avancerad matematik till skillnad från vanlig programmering.

Framtidsutsikter

Framtidsutsikterna för programmerare är mycket goda. Konkurrensen om jobben för en utbildad programmerare är väldigt liten. Detta utgör goda förutsättningar för erfarna programmerare (samt systemutvecklare) att starta egna företag. Även om du kan jobba hemifrån finns det flera stora fördelar med att hyra kontor i exempelvis Stockholm. Helio erbjuder utmärkta kontor Stockholm på sex olika central platser. Med kortare kontrakt, endast 3 månaders uppsägningstid, kan du enkelt öka kontorsyta vid behov. När du hyr kontor i Stockholm via Helio får du allt du behöver såsom reception, service, kaffe samt tillgång till mötesrum, olika lounger samt arbetsstationer. Att ha tillgång till mötesrum är viktigt så att du kan ta emot kunder på ett professionellt sätt. Traditionella kontor hyr ut till ett pris per kvadratmeter medan Helio har ett förmånligt per-person-pris. Helio erbjuder kontorsalternativ med allt från 1 person upp till 20 personer.

Systemutvecklare

En systemutvecklare tar fram samt utvecklar data- och IT-system. Det kan handla om system för styrning av industriproduktion, ekonomisystem eller mjukvaruutveklare samt applikationsutvecklare. Särskilt apputvecklare har vuxit i takt med den snabba digitala utvecklingen. Oavsett vilken inrikting du väljer kommer du i första hand att jobba med programmering men också dokumentation av system, design och analys. Systemutvecklare arbetar vanligtvis i ett team av kollegor samt i nära kontakt med de kunder som du bygger system åt.

Leave a Comment